oktober 19, 2021

At være Mondæn i en Changeling-verden

Til 1988- Et Changeling Scenarie vil der være mondæne i spil, både som spillere og NPCer. Disse roller er skrevet med fuldt overlæg så de passer ind i den setting som Løvfaldet er.

Som Mondæn eller almen dødelig og normal Hr og Fru Jensen, ville en parallel verden være det sidste tankerne ville falde på, midt i kaffen og det bløde brød.
Men det skete…
Måske en søskende, forælder eller ægtefælle pludseligt ændrede sig. Om det var lidt eller meget er forskelligt, men Mondæne i Løvfaldet har én ting tilfælles: I har set igennem den illusion som ligger over jeres kære og har accepteret at denne har ændret sig på mere end en måde.
I er blevet accepteret af Løvfaldet som støtter, da I har vist jer troværdige og tillidsfulde.

Hvordan er det sket?
I en måned har du på et tidspunkt været underlagt Rosens og Tornens Ed med den du kender i Freeholdet og er derefter blevet accepteret som fuldbyrdet medlem. Du er dog ikke og vil aldrig blive en Changeling.

Som Mondæn spiller, vil der være ting som adskiller sig fra det at spille en Changeling.
Du ligner et normalt menneske; du har ikke nogen synderlige ændringer, men der er noget ved dig der gør at du kan se Changelings som de i virkeligheden er og du kan mærke magien og magiske væsner når de er nær. Du kan ikke bruge evner, da du ikke ved hvordan man tapper ind i Wyrden, men du får stadig udleveret Wyrd for at bestemme dit niveau i Glamour som alle indeholder.

Grunden til at du stadig kan huske alt du har set, er fordi du har lovet en Ed om at holde det hemmeligt. (Se under Regler – Eder – Rosen og Tornens Ed)

Ting at være opmærksom på:

Clarity:
Din Clarity er højere end hos en Changeling.
Du har stadig dine fødder velplaceret i denne verden og har kun fået et lille glimt gennem gardinet til den virkelighed de andre er blevet ændret af. Din Clarity er derfor mere intakt og du har lettere ved at se forskellen på denne verden og magien som de andre viser. Du føler dig nogle gange afskåret, når de taler om de undere som de har oplevet på den anden side.

Mantle:
Du har ingen mantle, da du ikke kan repræsentere et hof.
Men det stopper ikke folk i at fremvise en flot knaphulsblomst eller smykke. De fleste vælger at portrættere det Hof som deres tilknyttede anden halvdel er en del af.

Hof:
Du er ikke underlagt et Hof, men har Hofvenskaber i stedet, at bygge ud fra. Det vil sige at du ikke lægger under for nogen eder og ikke kan aflægge en ed til noget hof eller en årstid. Dine hofvenskaber viser dog hvor betroet du er i det omtalte hof.

Wyrd:
Du som menneske indeholder Glamour, som bestemmes ud af Wyrd i reglerne. Hos mennesker ligger disse latent i dig, det betyder at du ingen magiske evner har.  

Glamour:
Alle levende væsner har Glamour i sig. Changelings bruger disse for at aktivere deres evner. Du indeholder også Glamour og disses kan høstes fra dig. Men det anses for at være beskidte trick mod et hofmedlem og støtte, da dette kan slå dig bevidstløs.

Viljestyrkepoint og drømmevandring:
Du har fordelen som Changelings ikke har; Du er ikke ødelagt.
Du har ikke været slæbt igennem mareridt og helvede og har stadig din fulde mentale styrke. Du er derfor ikke let at manipulere. Dette kommer til udtryk i, at du kan sætte dine mondæne point uden at være begrænset af Wyrd og hvor du har let ved at kaste folk ud af dine drømme, kan du også overtage dem, da du ikke lader dig manipulere.