oktober 19, 2021

FAQ

Hvad er 1988 – Et Changeling Scenarie?
1988 – Et Changeling Scenarie, er et scenarie om personlige intriger, sat i et Freehold placeret i Danmark i 1988. Atomkrisen er ægte, HIV og AIDS er ord der gør folk bange, Rusland rasler med sablen og de danske Changelings prøver bare at føre en normal hverdag. 1988 – Et Changeling Scenarie er sat i World of Darkness-verdenen, nærmere bestemt Changeling The Lost.

Det der Changeling virker meget forvirrende, kan jeg spille med selvom jeg er helt ny til settingen?
Ja det kan du sagtens. Er du i tvivl om noget vedrørende regler eller karakterskabelse, så er du altid velkommen til at skrive til 1988larp@gmail.com eller henvende dig i Facebookgruppen til en af de mere erfarne Changelingspillere.

Hvor gammel skal man være for at deltage?
Man skal mindst være fyldt 18 år, ved spilstart i marts 2020.
 
Kan jeg deltage hvis jeg er under 18 år?

Du kan søge dispensation med følgende regler:
– Du fylder 18 inden udgangen af 2020
– Du skal få 2 andre deltagende spillere, over 18 år, til at stå inde for dig.
– Du accepterer at du ikke kan få lov til at spille roller markeret som andet end ”Ung”.
– Du kan kun spille roller med Skræk-O-Meter 1.

Hvad mener I, når I siger det er et Thriller og Drama scenarie?
Vores fokus vil ligge på de forskellige personlige problematikker som kan opstå i sådan et lille lukket samfund.
Det vil sige, at vi fokuserer på deltageres baggrundshistorier, de plotlinjer som folk opdager undervejs leveret af os og opstået vanvid midt i processen. Vi håber deltagerne vil bære hinandens spil og det spil som tilfalder Freeholdet ”Løvfaldet”. 

Vil der være Horror-elementer?
Ja og nej.
Ja: Der vil være horror-elementer tilstede i Hækken og under spil, da Hækken er et ubehageligt sted der leger med ens sanser. Vores primære fokus ligger i at lave en setting der passer til Changeling the Lost med hvad der er menneskeligt muligt.
Nej: Vi vil forsøge at undgå jump-scares så vidt det er muligt. Vi er som sagt ikke ude på at skræmme livet af folk.

Vil der være en Tryghedsperson til stede?
Ja, der vil være tryghedspersoner til stede under hele scenariet. Disse personer vil blive introduceret under briefingen. Dette skal ses som et tilbud og ikke tvang.

Hvad mener I med at jeg får et dueslag?
Med dueslag mener vi at alle spillere får en plastfolder med deres navn på, som kommer til at fungere som ingame postkasse. Disse vil være markeret med spillerens ingame navn og fungere både som hemmelig og officielt sted at aflevere beskeder. Det er anset som dårlig stil at gå i andres dueslag, om end det er en god måde at finde ud af hemmeligheder.

Kan jeg bruge min mobiltelefon ingame?
Nej, det kan du ikke. Mobiltelefoner er moderne og vil bryde illusionen om stedet er i 1980’erne. Der vil til scenariet være opsat en telefon til at bruge ingame, så man kan modtage og lave opkald til verden udenfor.
Kan man fremvise en funktionel 1980’er mobiltelefon eller bærbar PC, så er man velkommen til at bruge dem.

Vil der være alkohol under scenariet?
Nej, det vil der ikke. 1988 – Et Changeling Scenarie er et alkoholfrit scenarie. Vurderer vi at en spiller har drukket, vil det medføre bortvisning. Det vil være muligt at købe sodavand ingame til favorable priser, samt saft, the og kaffe ad libitum. Ingame alkohol vil blive symboliseret med frugtfarve.
Det vil være muligt at nyde eget medbragt alkohol til efterfesten. Dette skal opbevares i bil eller blive i tasken under hele scenariet.

Euforiserende stoffer?
Stoffer er ikke tilladt til scenariet efter gældende dansk lovgivning og medfører øjeblik bortvisning fra området. Ingame vil stoffer blive symboliseret med forskellige former for slik. Disse udleveres af arrangørerne.

Er det farligt at gå i Hækken?
Ja! Hækken er et sted man kun går hen hvis man ikke har nogen anden mulighed, har et reelt ærinde derude eller vil slå sig selv ihjel. Det er derigennem man er forsvundet til at starte med og det er derigennem man kæmpede sig ud til den normale verden.
Hækken er et farligt sted hvor man hurtigt bliver væk og selv de mest bevandrede kan miste deres orientering derinde.
Hækken er kun åben på visse tidspunkter som vil blive formidlet i spil og der er forskel på en åben Hæk og en farlig Hæk.

Er Harreskovhytten handicapvenlig?
Nej, desværre. Terrænet er couperet og knudret. Der er trapper til toiletterne og trapper til hytten, hvortil der kun er gelænder til toilettet nedenunder. Derfor er hytten ikke tilkommelig til kørestolsbrugere eller folk med stort gangbesvær.

Skal jeg selv medbringe sovegrej?
Der er køjesenge til stede i Harreskovshytten, som spillerne skal sove i. Der er madrasser til hver seng. Man skal selv medbringe lagen, dertil dyne/hovedpude med linned eller sovepose. Til de modige mennesker er der sheltre på stedet. Disse kan benyttes til sovested efter aftale med arrangørerne.
OBS: Bemærk at hytten kan være kold og det skal huskes når man skal sove.

Kan jeg spille andet end en Changeling?
Både ja og nej.
Vi anerkender at World of Darkness settingen er stor og spændende, men til dette scenarie vil det ikke være muligt at spille Fae, Varulve eller Vampyrer. Med dette sagt, så vil der være mondæne i spil, både som spillere og NPCer. Disse roller er skrevet med fuldt overlæg så de passer ind i den setting som Løvfaldet er. Se mere under Regler – At være Mondæn i en Changeling verden.