oktober 19, 2021

Freeholdet ”Løvfaldet”

Freeholds i Danmark.

Der er flere Freeholds som er kendt i Danmark, og omend nogle er mindre end andre, så fungerer de i et stærkt sammenhold. Spredt overalt i landet, er der ingen reel placering på hvor eller hvordan et Freehold er.
På Stevns nær Møns Klint, er Freeholdet for eksempel en fiskerbåd trukket på land og har et medlemsantal på 6 Changelings der ser til en Hækindgang, mens den i Silkeborg er en Kanoudlejning/cafe med 67 medlemmer og primært er et møde- og tilholdssted for dem der har brug for det. Det er alment kendt blandt danske Changelings, at de større Freeholds kan deles ind i regioner.
Det betyder også at det ikke er alle Freeholds der har regenter. Dette gælder især blandt de små, som i stedet svarer til en regent i et større og nærliggende område og fungerer som støtte-vasaler, som kan tilkaldes, i stedet. Mange af disse mindre Freeholds er oftest placeret på steder der enten er taktiske forsvarspunkter når det kommer til Hækkens indgange eller aktive områder. Det er ikke unormalt at et Freehold derfor flytter adresse, flere gange i dets levetid. Jo mere moderne tiderne bliver, jo mere sjældne bliver disse små Freeholds dog.


Freeholdet ”Løvfaldet”.

Udadtil er Løvfaldet ikke særlig prægtigt at se på. Engang et lille og simpelt skovløberhus der lå idyllisk og tilbagetrukket, har det med tiden vokset sig større med flere tilbygninger og mere afsondreret med hegn omkring den lukkede grund. Udover porte er det umuligt at komme ind. Eller ud. Det er kendt på egnen at ejeren, Wilhelmina, ikke har alle tangenter spillende for sig og hun lever tilbagetrukket på et stykke jord der meget sjældent skifter ejer.
Til gengæld er Freeholdet vel besøgt af mange forskellige personer og det har været rygtet, at alt fra Overlevelses-entusiaster til afvænningsfolk og politiske grupperinger har lagt vejen forbi.

Løvfaldet er et af de Freeholds der har ligget på det samme sted længst tid. Offentliggjort i 1840’erne som Freehold af Claus Iversen af Sommerens Hof, er det blevet samlingsstedet for Changelings i Storkøbenhavn, Nordsjælland og Skåne. Det holder vagt over en af de større indgange til Hækken som manifesterede sig kort efter Freeholdets oprettelse og har været en bastion for sikring og afsøgning af Hækkens ydre grænse lige siden. Stedet har en lang tradition for at gå i arv fra den ene Beskytter til den næste, som oftest har været under oplæring før overdragelsen ved enten dennes bortgang eller udvandring.
Wilhelminas overdragelse skete for over 35 år siden og hun har for de fleste Changelings i Freeholdet altid været der.

Udover Wilhelmina og de Changelings som hun huser i tide og utide, og grundet Hækkens aktivitet, har det altid været kutyme at det regerende Årstids Hof, har stillet hofmedlemmer til rådighed. Disse har til opgave at patruljere og sikre sig at ingen kommer ind og kun dem der skal ud, kommer ud. I den årstid, bor disse udvalgte eller frivillige Changelings i Løvfaldet.

Som medlem af Freeholdet har du adgang til følgende:

  • En telefon der kan kontakte de Mondæne og som de kan kontakte dig på. Denne er lokaliseret på matriklen.
  • Dueslag til de enkelte medlemmer i Freeholdet.
  • Internt postvæsen (Budbringeren bringer ud hvis der skal sendes breve til mondæne)
  • Adgang til Wilhelminas bunker og forråd.  
  • Wilhelmina ejer en lille grøn Lada der står til disposition.